Британският диджей и музикален продуцент Джоуи Негро (Joey Negro) обяви, че

...
Британският диджей и музикален продуцент Джоуи Негро (Joey Negro) обяви, че
Коментари Харесай

Музиканти сменят имената си заради #BlackLivesMatter

Британският диджей и музикален продуцент Джоуи Негро (Joey Negro) обяви, че се отхвърля от своя " недопустим " театрален псевдоним. Вместо това към този момент ще се показва с същинското си име – Дейв Лий. През последните 30 години 4 негови шлагера доближиха до върха на музикалните ранглисти във Англия, а 2 от тях даже се се постановиха и в Съединени американски щати.

В дълга обява във Facebook той споделя, че в последно време не се чувствал удобно с псевдонима си.

„ През 1990 продуцирах първата си ария и въобще нямах визия дали е добра. Исках да я изпратя на една звукозаписна компания, а те ми споделиха, че до края на седмицата им би трябвало име, с което да ме показват. По принцип съм добър в измислянето на имена и заглавия, само че тъкмо тогава не можах да измисля нищо. На бюрото пред мен имах няколко записа, единият беше на Пол Джоуи – Reach Up To Mars, и на Джей Уолтър Негро – Shoot The Pump. Преписах няколко имена от плочите и ги сложих едно до друго “, споделя музикантът. „ Защо не използвах Дейв Лий? В ретроспекция наподобява като добра концепция, само че тогава ми се струваше скучно име. “

„ През последните години не се усещах добре с името Джоуи Негро, изключително в последно време. Те го използвах няколко пъти, само че налагането на ново име за актьор е мъчно нещо. Разбирам, че е несвоевременно да нося такова име. Получих доста имейли, мнения и туитове, че е недопустимо и че няма място в 2020. Съгласен съм. Съжалявам, в случай че съм обидил някого “, приключва в изявлението си диджеят.

Музикантът от Обединеното кралство е следващият, който реши да промени името си в резултат на придвижването #BlackLivesMatter. Преди дни американката диджей дива The Black Madona/Черната Мадона разгласи, че сменя псевдонима си с The Blessed Madona/Благословената Мадона. Промяната пристигна след завеждането на петиция против нея с искане да се преименува.

Friends,

I have changed my name to The Blessed Madonna. pic.twitter.com/prCy5Qfb22
— The Blessed Madonna (@blessed_madonna) July 20, 2020
Миналия месец американската кънтри-поп група Lady Antebellum също се преименува на Lady A, тъй като думата  аntebellum се свързвала с интервал от ерата на робството. Кънтри бандата Dixie Chicks пък към този момент е единствено The Chicks, защото dixie се употребило като прякор в Южните щати по време на Гражданската война в Съединени американски щати.

 
Доналд Тръмп VS музикантите: Защо президентът нарушава авторските им права?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР